Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Zomerupdate Prowise Learn

Wij hebben deze zomervakantie wederom gebruikt om achter de schermen alle updates te doen aan het systeem. We hebben allemaal niet stilgezeten het afgelopen jaar. Onze spelers hebben miljoenen opgaven gemaakt en wij hebben nieuwe spellen en een nieuwe beheerdersomgeving toegevoegd aan Learn. Al dat harde werken maakt het nodig om het één en ander te updaten achter de schermen.

Scores

Iedere speler heeft per spel in Rekentuin, Taalzee en Words&Birds een vaardigheidsscore. Deze scores zien spelers terug op de bordjes van de planten, vissen en vogels in hun spelomgeving. Leerkrachten vinden deze scores terug op de resultatenpagina in het dashboard. De vaardigheidsscores lopen van 1 tot 1000, waarbij elk honderdtal gekoppeld is aan het gemiddelde eindniveau van een groep. Zo staat de score 400 voor het gemiddelde eindniveau van groep 4 en 800 voor het gemiddelde eindniveau van groep 8. Je kunt deze scores gebruiken om nog sneller te zien waar een speler, ten opzichte van leeftijdsgenoten per spel staat, en hoe hij of zij zich ontwikkelt.

Vaardigheid

Aan het einde van een schooljaar, bepalen we van alle spelers, die de laatste maanden gespeeld hebben, het eindniveau. Deze eindniveaus gebruiken we om het gemiddelde eindniveau voor een leerjaar (opnieuw) vast te stellen. Op basis van deze nieuw vastgestelde eindniveaus, updaten we dan de vaardigheidsscores voor de leerlingen. Dit betekent dat er een kleine stijging of daling in de scores kan voorkomen. Het wel of niet beschikbaar zijn van een spel, hangt af van de vaardigheidsscores. Wanneer deze stijgen of dalen kan het dus voorkomen dat een spel tijdelijk wel of niet beschikbaar is. Wanneer dit voor verwarring of problemen zorgt, kun je spellen altijd handmatig aan- of uitzetten via de spelinstelling in het dashboard. Ook de kroontjes, welke laten zien dat een speler een spel eigenlijk uitgespeeld heeft en een speler dus beter aan de slag kan gaan met andere spellen, zijn afhankelijk van de vaardigheidsscores. Het aantal kroontjes kan dus ook veranderd zijn door de update.

Relatieve scores

De relatieve scores zijn zichtbaar voor leerkrachten in het dashboard, zowel per leerling als per groep. In dit overzicht is gemakkelijk te zien waar spelers staan ten opzichte van hun leeftijdsgenoten.

Door de update deze zomer kunnen de kleuren van de relatieve scores in het dashboard iets veranderen. Dit zijn maar kleine veranderingen en we verwachten dan ook geen grote verschillen in kleuren en scores.